HOME Home Hallo keukenprofessional, U kan hier inloggen

Artikel Zoeken

Categorieën

Sponsor


Jeroen Meus kookt zijn “dagelijkse kost” in een Dovy keuken!

Vanaf 20 september zet Jeroen Meus elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Daarin bewijst de chef dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.

Van maandag tot vrijdag inspireert Jeroen je met een gerecht om van te watertanden. Met een waaier aan verse, inlandse producten en met respect voor de seizoenen laat de kok de kijker kennis maken met gevarieerde en inspirerende recepten: van de nationale plat préféré tot een origineel en eigenwijs bord vol smaak.

Jeroen kiest daarbij telkens voor een gezonde bereidingswijze en laat zien hoe je kunt koken voor ieders budget, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Terwijl hij kookt, put hij uit zijn ruime productkennis en ervaring als kok om de kijkers interessante wetenswaardigheden te vertellen over het gerecht in kwestie. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met reportages over de herkomst van de gebruikte ingrediënten en het bourgondische leven van de Vlaming.

Dagelijkse kost is er voor iedereen. Ingewikkelde keukentermen komen er niet aan te pas en Jeroen gebruikt producten die overal te vinden zijn. Hij kook gewoon een lekkere maaltijd, net zoals honderdduizenden Vlamingen dat elke dag doen.

Cathérine Vandoorne geeft in Avondpost op Radio 2 elke dag een snelklaarrecept. Vanaf 21 september trekt ze op dinsdag en donderdag naar de keuken van Jeroen. Die vertelt dan wat hij die dag zal klaarmaken.

Dagelijkse kost, vanaf 20 september van maandag tot vrijdag en op zondag vanaf 26 september

Meer info over Dovy Keukens

Geplaatst in Keukenfabrikanten || Comments Off


Candy Duo – Vaatwasser en oven in één

candy-duo1Candy pakt het probleem van kleine huishoudens grondig aan met de lancering van de Candy Duo 609 X, een toestel dat de vaatwasser en de oven in één geheel verenigt.

Het aantal keukentoestellen die je standaard in de keuken nodig hebt, het zijn er al heel wat: de koelkast, al dan niet met vriesvak, of een aparte diepvriezer, een oven, een microgolfoven, misschien nog wel een stoomoven, en laat ons zeker de vaatwasser niet vergeten. Wie slechts over een beperkte keukenruimte beschikt, komt dan ook vaak voor een erg moeilijke beslissing te staan … .

Maar Candy biedt de ideale oplossing voor dit probleem. Want met de Candy Duo 609 X haal je twee toestellen in één in huis, het toestel is namelijk opgebouwd uit een vaatwasser (onderaan) en een oven (bovenaan), en dit allemaal in hetzelfde formaat als een standaard vaatwasser.

De multifunctionele oven van de Candy Duo 609 X is uitgerust met moderne, elektronische TouchControl tiptoetsen, die zich op het ergonomisch vormgegeven handvat bevinden, waardoor een erg nauwkeurige temperatuurcontrole mogelijk wordt. Het toestel beschikt over een oveninhoud van maar liefst 39 L en een gemakkelijk te reinigen ‘email’ interieur. Vermogen: 2000 W.

De vaatwasser van dit toestel beschikt over 5 verschillende wastemperaturen en is uitgerust met een innovatief programma dat de consumptie van water en energie minimaliseert tot een verbruik van respectievelijk 0,75 kWh en 9 L per wasbeurt. Het toestel is voorzien van 3 programma’s: Eco Bio 45°C, Delicaat en 32 Minute Fast Cycle.

Wie er graag ook nog een kookplaat bovenop heeft, zal ook bij Candy zijn gading vinden met de Candy Trio, bestaande uit een elektrische, multifunctionele oven, een vaatwasser en een kookplaat met vier kookzones. Daar kan je overigens zelf kiezen uit een gaskookplaat (Candy Trio 501) of een keramische kookplaat (Candy Trio 503).

Bron: http://www.cuizine.be

Geplaatst in Keukentoestellen || Comments Off


Side-by-side koelkasten van Whirlpool, in nieuw design

whirlpool-novaDe side-by-side koelkasten uit de reeks Nova van Whirlpool zien er niet enkel goed uit, ze zijn daarnaast ook voorzien van een aantal technologische hoogstandjes, die je al snel niet meer zult kunnen missen.

Schoonheid doet er wel toe – uiteraard, en al zeker als het om je koelkast, of in dit geval jouw side-by-side koelkast gaat. Want in onze mooi ingerichte keuken horen al even mooie toestellen, en dat zijn de Nova toestellen van Whirlpool gegarandeerd.

Whirlpool goot hun Amerikaanse koelkasten in een strak, gestroomlijnd design met unieke designaspecten, zoals totaal verzonken handgrepen en glanzende panelen in een breed kleurenpallet. Er zijn momenteel vier kleuropties verkrijgbaar: Intense White, Total Black, Infinity Metal en Dark Mirror Glass.

Zoals eerder vermeld zijn deze side-by-side koelkasten ook uitgerust met enkele technologische hoogstandjes. Zo is er de 6th Sense technologie, die continu de temperatuur in het toestel meet en deze afstemt op de hoeveelheid producten die binnenin aanwezig zijn. De temperatuur wordt, nadat de koelkast geopend werd, bovendien tot 5 maal sneller herstelt dan bij een gewoon toestel.

Dankzij Total No Frost en Multiflow hoef je je toestel voortaan niet meer te ontdooien. De koude lucht wordt immers geventileerd in het koel- en diepvriesgedeelte om ijsvorming te vermijden. Wat een aantal gekende voordelen met zich mee brengt: nooit meer ijs krabben, maar ook meer ruimte in het diepvriesgedeelte en langere bewaartijden.

Daarnaast zijn deze toestellen uitgerust met een antibacteriële filter, die Whirlpool samen met Microban heeft ontwikkeld, en dit om onaangename geurtjes en de vorming van bacteriën tegen te gaan. Natuurlijk hoort hier ook een ijs- en waterdispenser bij, met een waterfilter en een EasyFill systeem om heel gemakkelijk flessen water te kunnen vullen. Dit toestel behoort tot energieklasse A+.

Geplaatst in Keukentoestellen || Comments Off


Novy wordt ambassadeur Beschutte Werkplaatsen

De Kortrijkse kmo Novy krijgt dinsdag de titel “ambassadeur”, die wordt toegekend door de Federatie van Beschutte Werkplaatsen (VLAB). De VLAB bestaat dit jaar 30 jaar en telt 68 leden.

Novy heeft de titel te danken aan zijn veertigjarige samenwerking met De Waak, die met 1.700 medewerkers en 38 miljoen euro omzet de grootste beschutte werkplaats van het land is. Novy en De Waak zijn bovendien buren, wat de langdurige relatie grotendeels verklaart. Maar Novy roemt op zijn beurt zijn toeleverancier voor zijn constructieve aanpak, flexibele inzet, en last but not least voor zijn veelzijdigheid.

De Waak is actief in vijf domeinen : elektronica, metaal & assemblage, conditionering & logistiek, in house operaties en green & clean. Novy – die de betere dampkappen voor keukens produceert – doet een beroep op elk van die expertises. CEO Philippe Baudouin van Novy onderstreept dat De Waak al veertig jaar een betrouwbare partner is, wat in Vlaanderen uitzonderlijk kan worden genoemd. Novy zorgt voor 2 miljoen euro omzet bij De Waak.

Geplaatst in Dampkappen, Keukentoestellen || Comments Off


Je droomkeuken in vijf stappen

We zetten je op weg met praktisch advies om in vijf stappen je droomkeuken uit te denken.

Stap 1: bepaal je behoeften

Bepaal nauwkeurig je behoeften; kook- en leefgewoonten zijn doorslaggevend voor de inrichting van je keuken.

Wil je een echte ‘werkkeuken’ waar je intensief kan koken? Dan is vooral de functionaliteit van je keuken erg belangrijk. De ergonomie bijvoorbeeld: de hoogte van het werkblad moet rekening houden met jouw lengte en met een gezonde lichaamshouding.

Dat geldt ook voor de grootte van het werkblad; je rekent het best op een totale lengte van minimum 3 lopende meter.

De tendens van de woonkeuken is nog steeds in opmars. De grenzen tussen de keuken en de eetkamer vervagen en de twee ruimtes lopen door elkaar. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan het werkblad van het eiland doorlopen zodat er een eettafel ontstaat.

Wil je een (beperkte) scheiding tussen keuken en zitruimte? Dan is een halfhoge wand een ideale ruimteverdeler. Zo blijf je contact hebben met de woonkamer, maar blijft de keuken toch enigszins afgezonderd.

Bovendien kan je de muur nog een functie geven: luidsprekers aan de kant van de woonkamer of bordverf (verf waarop je, eenmaal opgedroogd, met schoolkrijt kan schrijven) aan de kant van de keuken om de boodschappen op te noteren. Lees Meer »Cochera keukenconcept laureaat Schrijnwerk Award

Cohera keuken

Een vernieuwend concept brengen in de huidige standaard keukenstijlen is geen evidente taak. Ondanks vele nieuwe innovaties en technische vernieuwingen blijven de bestaande keukenopstellingen en stijlen vaak onveranderd.

Voor Cochera staat “een ‘gemetste’ keuken in massieve, brute fronten, maar geen zichtbare stenen, enkel bezetting en aub. geen ‘cassette’ meubeldeurtje” model. En toch… “geen ‘oubollig’ gedoe, maar een strak ogende keuken waarin alle nieuwe technieken zowel op vlak van meubelbeslag als op vlak van kooktechnieken opgenomen zijn.” Lees Meer »TIP-ON de openingsondersteuning voor greeploze deuren

Meubelen met een strak design, zonder grepen of greeplijst zijn helemaal in.
U kon reeds kennismaken met SERVO-DRIVE, de elektrische openingsondersteuning voor laden. Met TIP-ON biedt Blum nu ook een mechanische openingsondersteuning voor deuren aan.

Lees Meer »Waarop letten bij de aankoop van een microgolfoven?

Waarop moet je letten als je een microgolfoven koopt? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende types microgolfovens? Wij zorgen voor antwoorden.

Lees Meer »Philips presenteert keuken van de toekomst

philips-kitchenKoken maar ook wijn koelen doe je straks op de keukentafel. Het woord keukentafel kun je in de Green Cuisine (’Groene Keuken’) van Philips wel heel letterlijk nemen. Alles draait namelijk om de tafel, zo bleek vandaag tijdens de presentatie op het Simplicity Event in Moskou. Het is een werk- en kookblad ineen. Dankzij sensors kun je op elke willekeurige plek op tafel een waterkoker of pan zetten. De tafel is eigenlijk een groot fornuis geworden. Via ‘touch sensitive LED panels’ regel je de warmte. Ook kun je zo de temperatuur van het kraanwater bepalen. En zelfs het koelen van wijn behoort tot de mogelijkheden van deze toekomstkeuken. Al het groente- en fruitafval verdwijnt bovendien in een compostunit onder het werkblad, wat het weer mogelijk maakt om op tafel kruiden te laten groeien. Philips verwacht dat dit concept binnen 3 tot 5 jaar beschikbaar komt.K+ keukens @ Cocoon 2008

Net zoals vorig jaar zijn wij ook dit jaar aanwezig op de Brusselse interieurbeurs Cocoon. We zullen er u, samen met een aantal Miele collega’s, wegwijs maken in de wondere wereld van Miele Exclusive.

Wij hebben een stapel gratis inkomkaarten in ons bezit die we graag met jullie delen. Spring even binnen in één van onze showrooms om wat gratis kaarten op te pikken en pikt ‘en passant’ wat interessante keukenideeën mee. :)

Cocoon vindt plaats van 15 tot 23 november in Brussels Expo.