HOME Home Hallo keukenprofessional, U kan hier inloggen

Artikel Zoeken

Categorieën

Sponsor


Je droomkeuken in vijf stappen

We zetten je op weg met praktisch advies om in vijf stappen je droomkeuken uit te denken.

Stap 1: bepaal je behoeften

Bepaal nauwkeurig je behoeften; kook- en leefgewoonten zijn doorslaggevend voor de inrichting van je keuken.

Wil je een echte ‘werkkeuken’ waar je intensief kan koken? Dan is vooral de functionaliteit van je keuken erg belangrijk. De ergonomie bijvoorbeeld: de hoogte van het werkblad moet rekening houden met jouw lengte en met een gezonde lichaamshouding.

Dat geldt ook voor de grootte van het werkblad; je rekent het best op een totale lengte van minimum 3 lopende meter.

De tendens van de woonkeuken is nog steeds in opmars. De grenzen tussen de keuken en de eetkamer vervagen en de twee ruimtes lopen door elkaar. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan het werkblad van het eiland doorlopen zodat er een eettafel ontstaat.

Wil je een (beperkte) scheiding tussen keuken en zitruimte? Dan is een halfhoge wand een ideale ruimteverdeler. Zo blijf je contact hebben met de woonkamer, maar blijft de keuken toch enigszins afgezonderd.

Bovendien kan je de muur nog een functie geven: luidsprekers aan de kant van de woonkamer of bordverf (verf waarop je, eenmaal opgedroogd, met schoolkrijt kan schrijven) aan de kant van de keuken om de boodschappen op te noteren. Lees Meer »Philips presenteert keuken van de toekomst

philips-kitchenKoken maar ook wijn koelen doe je straks op de keukentafel. Het woord keukentafel kun je in de Green Cuisine (’Groene Keuken’) van Philips wel heel letterlijk nemen. Alles draait namelijk om de tafel, zo bleek vandaag tijdens de presentatie op het Simplicity Event in Moskou. Het is een werk- en kookblad ineen. Dankzij sensors kun je op elke willekeurige plek op tafel een waterkoker of pan zetten. De tafel is eigenlijk een groot fornuis geworden. Via ‘touch sensitive LED panels’ regel je de warmte. Ook kun je zo de temperatuur van het kraanwater bepalen. En zelfs het koelen van wijn behoort tot de mogelijkheden van deze toekomstkeuken. Al het groente- en fruitafval verdwijnt bovendien in een compostunit onder het werkblad, wat het weer mogelijk maakt om op tafel kruiden te laten groeien. Philips verwacht dat dit concept binnen 3 tot 5 jaar beschikbaar komt.Belgische keukenketen Eggo trekt Europa in

Eggo, de na Ikea grootste verdeler van keukens in België, trekt Europa in. Nadat topman Philippe Taminiaux in anderhalf jaar tijd 30 winkels heeft geopend, sluit hij nu franchiseakkoorden met Nederlandse en straks ook Spaanse partners. “Wij koppelen de kennis en het design van de dure keukenverkopers, met de nabijheid van een elektronicaketen”, luidt het.

Lees Meer »Meer brandwondenpatiëntjes door open keukens

Kinderen lopen steeds vaker brandwonden op, zo blijkt uit cijfers van de gespecialiseerde vzw Pinocchio. Hoofdschuldige is de trend van open keukens, waardoor kinderen almaar vaker toegang krijgen tot ovens en hete vloeistoffen, schrijft De Morgen.
Stijging
In het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek kwamen vorig jaar 3.100 kinderen op consultatie, een stijging met 160 personen tegenover 2006. “Die trend houdt nu al een tiental jaar aan”, weet Martin Margodt, voorzitter van de vzw Pinocchio. “Elk jaar opnieuw moeten we vaststellen dat er opnieuw 150 tot 200 patiënten zijn bij gekomen.”

Lees Meer »Hoe ontstaat een droomkeuken?

In de aflevering “Hoe ontstaat een droomkeuken?” nemen we een blik achter de schermen van de keukenproductie. Paul geeft u praktische tips met betrekking tot de inplanting van de keuken. U ontdekt hoe u elke centimeter efficiënt kan benutten, waar u verder op dient te letten bij het ontwerp van een keuken en hoe een maatwerkkeuken wordt geplaatst.

http://lcp.pmg.be/mplayer/Default.aspx?bestand=http://lcp.pmg.be/FLV/zBP/0708/Aflv21.flv

Bron: Bouw & WoonadviesWoonbeurs Amsterdam, najaar 2007

“Richt de keuken zo in dat ze uw levenskwaliteit verbetert, orden alle kleine en praktische benodigdheden en vermijd zo kleine ergernissen” – Frank Lloyd Wright (1894)

“Richt de keuken individueel in, orden gebruikszones,
berg optimaal op, zorg voor ergonomie… breng de juiste beweging in de keuken” – Dynamic Space van Blum (2007)

Lees Meer »