HOME Home Hallo keukenprofessional, U kan hier inloggen

Artikel Zoeken

Categorieën

Sponsor
Cochera keukenconcept laureaat Schrijnwerk Award

Jul 13 , 2009

Cohera keuken

Een vernieuwend concept brengen in de huidige standaard keukenstijlen is geen evidente taak. Ondanks vele nieuwe innovaties en technische vernieuwingen blijven de bestaande keukenopstellingen en stijlen vaak onveranderd.

Voor Cochera staat “een ‘gemetste’ keuken in massieve, brute fronten, maar geen zichtbare stenen, enkel bezetting en aub. geen ‘cassette’ meubeldeurtje” model. En toch… “geen ‘oubollig’ gedoe, maar een strak ogende keuken waarin alle nieuwe technieken zowel op vlak van meubelbeslag als op vlak van kooktechnieken opgenomen zijn.”

Geen enkele van de hedendaagse ‘standaard’ keukenstijlen kon in aanmerking komen als basis voor dit project. De doelstelling van deze opdracht was dan ook overduidelijk: “Think outside the box”!

Het resultaat is een keuken, luchtig en strak opgesteld, waarbij de kasten (voorzien van alle nieuwe technieken) opgesteld staan tussen metalen kaders, waarlangs bezetting dichtgewerkt zit. Massief eiken deuren, onbewerkt in de ruime zin van de betekenis, dus evenmin geschaafd of geschuurd. Gestabiliseerd door een metalen klauw langs de binnenzijde.
Een bijkeuken ingewerkt achter een verborgen deur, een metalen vitrinekast met antiek glas vastgemaakt in stopverf en een werkblad in gezuurde arduin, met daarin een spoeltafel verwerkt in verzoete arduin. Alles in verstek met de bezetting en met afgeronde hoeken.

Ga naar keukens Frako

Geen commentaren toegelaten .